Külvárosi Kávéház
Kávéház

Kávéház

A kávéház bemutatása

Amikor belépünk, itt különleges hangulat fogad: az elegancia és az otthonosság ideális elegye. Patinás bútorok, valódi fa mindenütt, egy télen pattogó tűzzel meleget adó kandalló, és a büszkeségünk, a ritkaságszámba menő, látványos, óriási réz kávéfőző.

Az a nap már csak jól folytatódhat, amelyik itt kezdődik.

Az erőt és energiát a finom reggeli és a páratlan kávénk adja. Délelőtt ideális helyszínt biztosítunk a baráti, üzleti beszélgetésekhez, ebédidőben pedig hetente változó kínálattal, és olyan ízekkel lepjük meg, amilyet csak otthon, anyukánk főzött volna.

 
 
 
 
 
A kávézásban partnerünk

Bányai kávé

Azt mondják, kávé sok van, de Bányai kávé csak egy. Mi a titka ennek a méltán népszerű és különleges terméknek?

Az alapító tulajdonos, Bányai László - aki gyermekkorában a világhírű tokaji szőlőkben ismerkedett meg a földművelés mesterségével - azért választotta ezt a Costa Rica szívében található területet, mert a helyi öregek azt mondták, hogy a „Jó Isten keze van a Lourdesi völgyeken”. Emellett a fincán eredő „Isten áldása”, a tengerszint feletti 1410-1450 méteren elhúzódó területet keresztülszelő tisztavizű forrás is óriási segítség a feldolgozás során és a frissen telepített cserjék gondozásánál. Mindegyik dűlő tápanyagban gazdag, gyomirtást vegyszermentesen, kizárólag kézi erővel, végeznek, ráadásul nincs közvetlen farm a szomszédban, így a más területeken alkalmazott vegyszeres növényvédelem szórvány szennyezése sem veszélyezteti kávéjukat. A termelők körében nagyon ritka a saját tulajdonú feldolgozó üzem, azonban a Bányai finca ezen kevesek közé tartozik, így felügyelhetik a folyamatot az első pillanattól az utolsóig. László minden nap személyesen irányítja a munkát, amivel 5 helyi családnak biztosít megélhetést. Hisz a szüleitől kapott értékrendben: „Bármi alkotássá válik, ha elszántan, őszintén végzed a feladatod”.

Ezt a szellemiséget hoztuk el Önöknek, és az utánozhatatlan íz mellett ezt is érezheti minden csésze kávénkban.

Külvárosi Kávéház

Nyitva: szerda-szombat 09:00-22:00, vasárnap 09:00-16:00

Reggeli

Reggeli

8:00-tól 12:00-ig

Ebéd

Ebéd

12:00-től 15:00-ig